Over mij

Een kort stukje “fotografische” biografie.
 Mijn favoriete onderwerpen: (voorbeelden op de homepage)
Huwelijk
Geweldig om zo’n feestelijke dag vast te leggen!
Het belangrijkste voor een geslaagde huwelijksreportage is dat het wederzijds klikt en dat mijn stijl van fotograferen het bruidspaar aanspreekt. Ik spreek graag alles vooraf door en als het even kan gaan we ook op lokatie kijken. Dat geeft het bruidspaar en mij al een idee van de mogelijkheden en wat het bruidspaar wel en niet leuk vindt. Ook bepalen we samen of er een album gemaakt moet worden en wie dan de foto’s selecteert en het album maakt. We bepalen samen de grenzen waarbinnen ik mijn creativiteit mag uitleven!
Festiviteiten en plechtigheden
Er zijn gelukkig nog veel meer gebeurtenissen die de moeite waard zijn om te fotograferen. Kijk naar de voorbeelden van bijzondere diensten in de Fonteinkerk in Voorburg, of naar de foto’s van een promotieplechtigheid met receptie, diner en feest.
Familiefoto’s ter ere van een 60-jarig huwelijk. Foto’s van het trotse echtpaar (met kus!) en natuurlijk de hele familie, elk kind met gezin, kind met partner en kleinkinderen, opa en oma met klein- en achterkleinkinderen enz.. Erg leuk, al die verschillende mensen.
Ik heb een keer, op speciaal verzoek, foto’s gemaakt bij een begrafenis. Dat is van een heel andere orde dan de gebeurtenissen die ik hierboven noem. Ik vond het heel zwaar maar ook heel bijzonder om te mogen doen, vooral omdat de foto’s voor de nabestaanden iets tastbaars toevoegen aan de herinnering die ze hebben.
Voetbal
Dankzij mijn voetballende zoons bekwaam ik me ook in sportfotografie. Een heel andere uitdaging! Het juiste moment, met de juiste actie en dan ook nog de voetballer er goed op. Het beste resultaat bereik je door het juiste standpunt te kiezen en je te concentreren op 1 speler. Vervolgens moet het weer een beetje meewerken, de aanvallers kunnen aanvallen, de verdedigers kunnen verdedigen en dan nog graag met de zon aan de goede kant en niet te veel lelijks op de achtergrond. Dus, veel foto’s schieten als de omstandigheden goed zijn! Veel van deze foto’s staan op mijn Flickr account.
V.a.e.n.w.
(Oftewel Van Alles En Nog Wat). Macro, als ik er tijd en geduld voor heb, familiefoto’s, vakantiekiekjes. En er natuurlijk altijd iets bijzonders van maken!